Primele lui apariţii au fost chiar dinainte de 1989, în concertele de muzică populară şi lăutărească organizate la Sala Polivalenta din Bucureşti.

Prima piesa cu care a început să fie cunoscut şi de către necunoscătorii genului manele a fost "Ţiganii din ţigănie" (1998), pînă atunci el cîntînd doar în cercuri restrînse: nunţi, botezuri, concerte. În general, înainte de această aşa-zisă primă "manea", Adrian cînta muzică lăutărească, de ascultare. Cîteva exemple dintre melodiile sale dinainte de 1998 sînt: "Frunzuliţă trandafir", "Eu mă rog, Doamne, la tine", "Că mă rog la Precista". După această manea el a început un duet cu solista Carmen Şerban de la Timişoara dedicînd aproape toate melodiile sponsorului lor, "prinţul ţiganilor" Leo de la Strehaia. Aşadar, anul 1998 a fost anul de debut pe piaţa muzicală pentru Adrian care a apărut cu numeroase "manele" la modă în acele timpuri: "Eu n-am banii tăi" , "Am prieteni şi duşmani", "Eu sînt tare fericit" , "Sînt şmecher şi fac mulţi bani", "E noapte şi e tîrziu" , "Fii-mea e sud-americancă" etc.

Următorul an, 1999, melodiile lui au ajuns pe buzele multor români din ţară sau din diasporă. Exemple dintre manelele marca Adrian Minune, 1999, sînt: "Purisanca" , "Am femei cum n-are nimeni" , "Dulce şi amar" , "Adio Corina, adio Marina", "Eşti valabil cînd ai bani" etc.

În anul 2000 a lansat hiturile: "Cîntă cu mine" , "Prinţ fermecat", "Toată viaţa eu voi plînge".

În 2001 a scos 2 albume: Iubesc o puştoaică şi Tu eşti femeia visurilor mele, din aceste albume remarcîndu-se melodiile: "Iubesc o puştoaică" , "Din ziua în care sînt cu tine", "Intr-un colţ de mahala", "Aşa sînt zilele mele", ultima fiind fredonată toată vara în terasele şi discotecile de pe litoralul românesc[necesită citare], ea fiind preluată de mulţi alţi "manelişti", precum Brandy, Costel Ciofu etc.[necesită citare]

În 2002Adrian a apărut doar cu un remix house al melodiei-hit din anul trecut şi încă 3-4 melodii care au apărut pe cîteva compilaţii ("Star Commando vol.3") : "Ce văd ochii mei", "M-ai secat la inimă" etc.

Anul 2003 a fost aşa-zisul "apogeu" al carierei lui Adrian Minune, manelele începînd să se difuzeze mult mai des la radio şi la tv, emisiuni precum cele de pe Etno din timpul sezonului estival îl propulsează pe Adrian printre cei mai îndrăgiţi cîntăreţi de gen. Albumul său Jumătatea vieţii mele din 10.02.2003 a făcut furori în primavara acelui an cu melodia care a dat numele albumului şi cu maneaua-blues Nimeni nu cunoaşte femeia , un cover al formatiei "ELGI".